Pogosto postavljena vprašanja (FAQ)

Uporabniška vprašanja

Lahko uporabljam 7-zip v komercialnih organizacijah?

Da, 7-Zip je brezplačen program. Lahko ga uporabljate na kateremkoli računalniku. Ni nobene zahteve po tem, da bi morali program registrirati.

Zakaj določene operacije dodajanja, brisanja, spreminjanja ne delujejo za določene arhive?

Trenutna verzija 7-Zip ne more izvajati določenih operacij nad 7z archivi, ki so bili kreirani z vključeno opcijo "solid". Opcijo "solid" lahko onemogočite s stikalom -ms=off v cmd ukazni vrstici.

Kaj pa o podpori za ACE arhive?

Podporo bi bili lahko integrirali v 7-zip kodo, ampak Untrace.dll kjnižnica og ACE arhivnega programa ni kompatibilna z knjižnico, ki jo uporablja program 7-zip. Untrace.dll kjnižnica sicer deluje brezhibno ampak 7-zip program dela samo z abstraktnimi podatki in zato 7-zip ne more uporabiti te knjižnice brez kompleksnega uvoznega podprograma.

Zakaj 7-zip ne more odpreti nekaterih ZIP arhivov?

V 99% teh primerov je napaka v napačni glavi arhivne datoteke. Nekateri drugi ZIP programi lahko odprejo tudi zip datoteke s pokvarjenimi glavami, ker ti programi glavo preprosto ignorirajo, kar pa tudi ni najbolje.

Če imate slučajno kakšen takšen program nam javite in bomo probali integrirati v 7-zip program.

Kako lahko inštaliram 7-zip v "tihem-načinu"?

Uporabite "/S" parameter za tiho inštalacijo in "/D=dir" parameter za specificiranje kje se bo inštaliral 7-zip program. Te možnosti so "case-sensitive", kar pomeni, da mora paziti na velike in male črke. 7-Zip uporablja NSIS inštalirni program od Nullsofta.

Vprašanja za razvojnike

Zakaj pride do napak ko kompajliram 7-Zip ali LZMA SDK z Visual C++ 6.0?

Za takšno kompajliranje potrebujete Visual C++ 6.0 ali novejšo različico. Nekatere datoteke potrebujejo tudi novo "Platform SDK" od microsoft.com.

Če uporabljate MSVC, določite SDK mape na vrhu pod "Include files" in "Library files".Te lahko najdete pod Datoteke.

Zadnja platforma SDK ni kompatibilna z MSVC6. Torej morate uporabiti Windows Server 2003 PSDK (Februar 2003) z MSVC6.

Lahko uporabim EXE ali DLL fatoteke od 7-Zip v komercialnih aplikacijah?

Lahko, ampak morate specificirati v dokumentaciji, da ste uporabili dele 7-zip programain da je program 7-Zip is licenciran pod GNU LGPL licenco in morate prav tako podati povezavo do spletne strani www.7-zip.si, kjer se lahko najde izvorna koda programa.

Kako lahko uporabim 7z v svoji aplikaciji?

Ena možnost je, da uporabite kjnižnico 7za.dll, ki deluje preko COM vmesnika. Druga možnost je da tudi uporabite 7z v drugih aplikacijah kot so WinRAR, PowerArchiver, winZIP in ostalim.

Še ena možnost pa je prav tako, da uporabite cmd verzijo programa in sicer 7za-exe.

 


Copyright (C) 2008 Igor Pavlov | Prevod in lektoriranje v slovenski jezik: Aris Dizdarević, ki prav tako ureja spletno stran velikan.net, kjer so zanimivi članki in zanimivi tutorijali ter spletne povezave. Poglejte pa tudi hostking spletni imenik. Uporabne povezave prav tako najdete na mister-wong spletni strani.